Словения отива на предсрочни парламентарни избори на 3 юни. Указът за

...
Словения отива на предсрочни парламентарни избори на 3 юни. Указът за
Коментари Харесай

Предсрочни избори в Словения на 3 юни

Словения отива на предварителни парламентарни избори на 3 юни. Указът за това беше подписан от премиера на страната Борут Пахор.

Датата беше избрана след привършване на съвещанието с представителите на главните политически сили в Народното събрание на страната, заяви Българска национална телевизия.

До решението за предварителния избор се стигна след оставката на словенския министър председател Миро Церар на 14 март. По-рано Пахор съобщи, че няма да назначава длъжностен министър председател, а парламентарните групи, които също имат право да излъчат претендент за този пост, не съумяха да се схванат между тях в законовия период.

Церар подаде оставка, откакто Върховният съд на Словения постанови да се анулират резултатите от състоялия се предходната година референдум за строителството на нова железопътна автомагистрала на стойност 1 милиард евро.

Тогава болшинството от гласоподавателите поддържа плана за построяването на транспортния път, имащ за цел да форсира транспорта на товари от град Дивач до пристанището Копер. Лобистка група настоя за преразглеждане на резултатите от референдума.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР